הזוכים באות העיצוב 2017

שהצליחו השנה יותר מכולם לרגש ולחדש

לחצו כאן לפוסט המלא

שער לחיים הטובים

עיצוב פנים / 27 פברואר / אדריכלות ועיצוב פנים: ישראלביץ' אדריכלים. צילום: עודד סמדר

בשפלת החוף, ניצב בית במבנה ארכיטקטוני מרשים ומפואר. הבית רחב הידיים, אותו תכננו צמד האדריכלים דן והילה ישראלביץ', כולל חדרי שינה גדולים ומרווחים וחללים ציבוריים בעיצוב מהודר ומוקפד. עם זאת, הדבר החשוב ביותר עבור בני הזוג וחמשת ילדיהם היה ליצור חצר כיפית, נעימה ומזמינה שתשרת את בני הבית והאורחים.

 

_DSC4709AAA_copy

 

שבעת בני המשפחה, בני זוג בשנות הארבעים לחייהם וחמשת ילדיהם בגילאים שבין 11ל-20. אב המשפחה עוסק ביזמות והאם עובדת בבית במשרה מלאה. שניהם אוהבים ומרבים לארח בני משפחה וחברים לסופי שבוע ארוכים וביקשו בית גדול ומזמין. במשך שנים חלמו השניים לרכוש נחלה במושב בו ממוקם הבית ועתה הבשיל הזמן.

 

_DSC4712AAA_copy

 

_DSC4716AAA_copy

 

המגרש משתרע על פני 12 דונם וגודל השטח שטופל לצרכי הבנייה כולל ארבעה דונמים. השטח הבנוי של הבית הוא 550 מטרים רבועים, שבנויים כקומת קרקע ומרתף. פרט לצרכים הטריוויאלים של חלל ציבורי ואזורים ציבוריים, ביקשו בעלי הבית שהבית יתאים לאירוח ושיוביל באופן טבעי והרמוני לחצר בה נוח ונעים לבלות בה.

 

_DSC4720AAA_copy

 

_DSC4726AAA_copy

 

_DSC4753AAA_copy

 

חלק מחזיתות הבית נגלות אל הרחוב והחוצצים בניהם הם העצים המרשימים שנשתלו בנחלה. החומה ההיקפית שנבנתה אינה גבוהה, כך שהעוברים והשבים יכולים להציץ פנימה. אלמנט תכנוני זה, נאמן לקונספט אותו שיוו האדריכלים ליצור – שילוב בין מסתורין לפיתוי. חיפוי החומה משלב פסי אבן בהירה בעוביים משתנים. במרכזה ניצב שער אלומיניום, דרכו נחשף שער גדול ממדים שחופה באבן. שביל ארוך שאורכו 25 מטרים מוביל הישר לדלת עשויה עץ, הממוקמת בעומק המגרש. לאורכו של השביל מוקמו עמודים וקורות בטון היוצרים תחושה חגיגית ובנוסף, שוברים את קרני השמש מזוויות שונות. בריכות הדגים והעצים שמוקמו גם הם לצידי השביל, מוסיפים עניין ותחושה טבעים ואף מצננים את האוויר.

 

_DSC4771AAA_copy

 

_DSC4778AAA_copy

 

עם פתיחת דלת הכניסה, נחשפים הישר לחלון גדול, דרכו נשקפת החצר האחורית. סמוך לחלון תכננו האדריכלים מבואה מרשימה הכוללת שידה, כורסה ומראה. קמין דו-צדדי פונה למבואה ולסלון. בסלון עצמו, שתי חזיתות בעלות מפתחי חלונות מרשימים. אחת מהן פונה לחצר הקדמית והשנייה לאחורית. במרכז החלל שתי ספות ושתי כורסאות בגוון אפור, שיחד מהוות פינת ישיבה גדולה וקז'ואלית, שמשמשת לשיחה או צפייה בטלוויזיה. מולה קיר עליו נתלה מסך הפלזמה. הקיר חופשי משני צדדיו ומאפשר מעבר פתוח למטבח.

 

_DSC4784AAA_copy

 

המטבח תוכנן כשלושה קווים מקבילים: על גבי הקיר המשותף עם הסלון מוקמו ארונות אחסון ומשטח עבודה; מולו קיר הכולל ארונות גבוהים ובהם מוצרי חשמל ומקרר; ובמרכז החלל עומד אי מחופה בגרניט בגוון אפור ירקרק.בבית גם מטבח אחורי בו מתבצעות בפועל מרבית עבודות הבישול והאפייה. מולו תוכננה פינת אוכל גדולה שצופה לכיוון מטבח החוץ שתוכנן בסמוך לבריכה.

 

_DSC4787AAA_copy

 

_DSC4792AAA_copy

 

מצידה השמאלי של דלת הכניסה לבית תוכננו סוויטות השינה של ההורים וחדרי הבנות. הדלת הראשונה במסדרון מובילה לשירותי אורחים ובהם מבואה לנטילת ידיים. מולם נמצאת יחידת ההורים שחופתה בפרקט פישבון. חיפוי קיר עשוי עץ מחורץ וצבוע בשחור תוכנן מול המיטה, הוא משלב בתוכו קמין ומסך טלוויזיה. צמוד ליחידה יש חדר כביסה עם יציאה לחצר שירות. מול הסוויטה גרם המדרגות שמוביל לקומת מרתף.

 

_DSC4822AAA_copy

 

_DSC4828AAA_copy

 

_DSC4831AAA_copy

 

_DSC4837AAA_copy

 

_DSC4843AAA_copy

 

_DSC4853AAA_copy

 

הקיר שמלווה את המדרגות חופה באבנים לא מסותתות בגוון כהה, אלמנט שחוזר על עצמו בקיר אליו נשען המטבח החיצוני. אגף הבנות שנמצא בהמשך כולל סלון, שני חדרי שינה, חדר רחצה משותף ובנוסף, חדר אירוח לחברות שבאות לבקר.

 

_DSC4871AAA_copy

 

בקומת המרתף תוכנן אגף הבנים ובו שני חדרי שינה ומקלחת משותפת. החללים מוארים באופן טבעי על ידי החצר האנגלית הגדולה. פרט לכך, מרתף כולל סלון, מטבחון וחדר שינה נוסף לאורחים עם מקלחת צמודה.

 

_DSC4876AAA_copy

 

_DSC4902AAA_copy

 

_DSC4907AAA_copy

 

_DSC5006AAA_copy

 

_DSC4950AAA_copy

 

_DSC5022AAA_copy

 

_DSC5001AAA_copy

 

_DSC4994AAA_copy

 

בתכנון החוץ ניכר שהושקעה חשיבה רבה. הוא כולל בריכה גדולה, פינות ישיבה גדולות, נוחות, מרווחות ומוצלות היטב. הן פוזרו בצורה מושכלת בסמוך לבריכה, באזור הברביקיו, ביציאה מיחידת ההורים וביציאות מאגפי הבנים והבנות.

 

_DSC4955AAA_copy

 

_DSC5009AAA_copy

 

_DSC5013AAA_copy

 

Emunim_-_02(1)

 

Emunim_-_01b

 

bracha-plans-1-100_g

 

bracha-plans-1-100_g2

 

bracha-plans-1-100_basment

 

 

קרדיטים בעלי מקצוע:
תאורה: דורי קמחי, יאיר דורם
ריצוף וחיפוי אבן: גלרי סטון
כלים סניטריים וחיפוי מקלחות: מודי קרמיקה
קבלן ריצוף: יגאל פריג'
אדריכל נוף: סטודיו אינדיגו
קבלן גינון: יהודה מעודי
בריכה: אבנר צדוק

SHARE LINKEDIN +GOOGLE TWITTER FACEBOOK

תגובות לכתבה

אין תגובות

D&Aזבוב על הקיר
D&Aאוריין הוצאה לאור
D&Aעיתון העיצוב המקוון
D&Aועידת ישראל לאדריכלות ועיצוב
D&Aהאקדמיה לעיצוב ואדריכלות
D&Aהמגזין הבינלאומי
D&Aהקמת מתחמי עיצוב ומסחר
D&Aאוריין יזמים