הזוכים באות העיצוב 2017

שהצליחו השנה יותר מכולם לרגש ולחדש

לחצו כאן לפוסט המלא

כפר אירופאי בכפר סבא

עיצוב פנים / 18 ספטמבר / אדריכלות ועיצוב: שירלי דן. צלם: גלעד רדט

משפחה שליווה ביקשה לבנות בית חלומות בכפר סבא, בסגנון רומנטי- אירופאי, באווירה כפרית. 

 

%d7%a9%d7%99%d7%a8%d7%9c%d7%99-%d7%93%d7%9f-%d7%a7%d7%a8%d7%93%d7%99%d7%98-%d7%92%d7%9c%d7%a2%d7%93-%d7%a8%d7%93%d7%98-2

 

זוג הורים ושלושת ילדיהם הצעירים חלמו על בית פרטי בלב העיר ועדיין עם ניחוח כפרי, חמים ומרגיע. הם רכשו מגרש בן חצי דונם בכפר סבא, גייסו את שירלי דן, מבעלי המשרד דן אדריכלים וכעשרה חודשים אחרי שהפרויקט יצא לדרך, בוצע תהליך התכנון ונתקבלו היתרי בניה על המגרש. החל תהליך הקמת בית פרטי דו משפחתי, כשיחידה אחד מיועדת למגורים של המשפחה והשנייה להשקעה. לכל יחידה הקצו בני הזוג 250 מ"ר, בעוד תקציב הבניה עמד על שלושה מליון שקלים עבור שתי היחידות. בכדי להתגבר על אתגר השטח המצומצם יחסית, תכננה דן בית של כ-280 מ"ר, המתפרשים על פני שלוש קומות – קומת מרתף, קרקע וקומה ראשונה.

 

dsc_6091

 

הבית רומנטי ויחד עם זאת כולו מבוסס על תשתיות של מערכות מודרניות ומתקדמות של חשמל חכם, מערכת שואב אבק מרכזי, קולנוע ביתי מאובזר, קמין גז מתקדם הנחשב לפאר היצירה וכך הלאה. "למרות שלכאורה אתגר תכנון בית מאפס, על מגרש ריק נחשב לפשוט ביחס לשיפוץ בית קיים, במקרה של בית זה, היינו צריכים להתגבר על מבנה המגרש הארוך והצר שעשוי היה לייצר תחושה של בית חנוק ונקיקי", אומרת דן. "רשימת הדרישות הייתה ארוכה: גם בית מרווח ומרשים, גם חצר, גם בריכה ולבסוף הצלחנו", היא מוסיפה.

 

dsc_6415

 

dsc_6092

 

dsc_6095

 

dsc_6372

 

dsc_6119

 

dsc_6115

 

dsc_6396

 

dsc_6414

 

dsc_6471-2

 

dsc_6484

 

dsc_6101

 

ליצירת תחושת פרטיות בין שתי היחידות, יצרה דן קיר הפרדה כפול. הכניסה תוכננה דרך פאטיו בחזית צדדית המעניק תחושת פרטיות ועוזר לטשטש את הקיר המשותף. השביל המטופח מוביל כל את הדרך עד לדלת הכניסה המרשימה לבית. התחושה העוטפת את הניצב בפאטיו היא שהחוץ נכנס הביתה.
הפאטיו הנקי והבהיר, רוצף ריצפת אבן מרשימה וריק לבנים אפורות המטפס ומגיע עד קומת המגורים העליונה. מעבר להיותו חלל ארכיטקטוני מרשים, הפטיו מכניס אור ואוויר לחלל הבית ורואים אותו מכל מקום בבית. עץ זית ניטע במרכזו בזכות מראהו הציורי וגם בזכות היותו קל לטיפול ותחזוקה. "המטרה בתכנון הפאטיו הייתה להשרות על הנכנסים תחושת רוגע מידית", אומרת דן " מעין מבואה המבדלת בין העולם שבחוץ לעולמם הפנימי של הבית ובני המשפחה".

 

%d7%a9%d7%99%d7%a8%d7%9c%d7%99-%d7%93%d7%9f-%d7%a7%d7%a8%d7%93%d7%99%d7%98-%d7%92%d7%9c%d7%a2%d7%93-%d7%a8%d7%93%d7%98-3

 

קומת הכניסה, תוכננה ברובה כחלל אופן ספייס. הפטיו הוא האלמנט שמפריד למעשה בין האגף הציבורי הכולל את הסלון והבריכה והפרטי יותר אליו שייכים המטבח המשפחתי, שסביב האי שניצב במרכזו, מתנהלים מרבית חיי המשפחה. בנוסף, מכיל החלל פינת אוכל מרשימה וחדר משפחה.
עיצוב הסלון משלב בין העיצוב הכפרי למודרני. האווירה רומנטית ומרגיעה, סכמת הצבעים והחומרים בחלל, כמו בבית כולו, מבוססת על חומרים וגוונים טבעיים כשהדומיננטיים שבהם הם העץ והאבן עם נגיעות של גוונים ירוקים שבאים לידיי ביטוי באקססוריז כמו עציצים, כריות נוי וכיוב'. "בחרנו בצבעים רגועים וויתרנו על צבעים חזקים שהיו מתחרים בלוק האותנטי של החלל", אומרת דן. הטוויסט המודרני בא לידי ביטוי בין השאר בקמין המעוצב שמופעל על ידי שלט שקוע בקיר הבריקים.

 

%d7%a9%d7%99%d7%a8%d7%9c%d7%99-%d7%93%d7%9f-%d7%a7%d7%a8%d7%93%d7%99%d7%98-%d7%92%d7%9c%d7%a2%d7%93-%d7%a8%d7%93%d7%98

 

dsc_6343-1

 

המטבח עוצב בגווני שמנת, עיבודי פטינה ליצירת מראה מיושן ואוורירי. הסגנון המככב הוא הרומנטי הכפרי ושולבו בו אלמנטים צרפתיים רבים. חלון ענק ניצב מעל הכיור, תנור מקצועי רחב, משטחי עבודה רחבים, ובמרכז – האי, 2.5 מ' אורכו ומטר רוחבו, המשמש לישיבה ואכילה, עבודה ואחסון.
כל האביזרים בבית כולם נרכשו בהזמנה או ביבוא אישי ומעוצבים בסגנון אירופאי-רומנטי, למשל כיור העומד על רגלי לואי בשירותי האורחים שבקומת הכניסה.

 

dsc_6218_

 

dsc_6500

 

המרתף גם הוא תוכנן ויועד לשימוש כלל המשפחה, תוך כוונה עתידית להסב אותו כיחידה לנער מתבגר. הוא כולל גם את הממ"ד, חדר רחצה, מטבחון וגולת הכותרת: חדר קולנוע ביתי מפנק וחלל אירוח.

 

dsc_6539
הקומה העליונה מחולקת לשני אגפים המופרדים על ידי הפאטיו: סוויטת הורים רומנטית ומפנקת בגוונים בהירים ורכים הכוללת חדר שינה, חדר ארונות וחלל רחצה אלגנטי. בנוסף, החדרים של שלושת הילדים וחדר אמבטיה משותף.

 

dsc_6498

 

הבנות הצעירות של בני הזוג ביקשו "חדרי נסיכות". דן עיצבה עבורן חדרים בגווני ורוד והחדר של הבן כוסה בטפט ג'ינס וסביבו נרקם שאר העיצוב של החדר. חדר הרחצה המשותף של הילדים תוכנן בסגנון יוניסקס וכולל ארון אמבט בגוון פיסטוק, ריצפת פרקט וקיר לבנים המתכתב עם העיצוב הכולל של הבית.
בכל הבית ניכרים פתרונות אחסנה, כיאה למשפחה פעילה בת חמש נפשות. דן תכננה חללי אחסנה בנישות, בחללים נסתרים ובמעברים המשמשים כפתרונות אחסנה לנעליים, מגבות, מצעים וכיוב' בכדי להותיר די מקום בארונות הבגדים בחדרי השינה.

 

dsc_6155

 

dsc_6165

 

dsc_6129

 

SHARE LINKEDIN +GOOGLE TWITTER FACEBOOK

תגובות לכתבה

אין תגובות

D&Aזבוב על הקיר
D&Aאוריין הוצאה לאור
D&Aעיתון העיצוב המקוון
D&Aועידת ישראל לאדריכלות ועיצוב
D&Aהאקדמיה לעיצוב ואדריכלות
D&Aהמגזין הבינלאומי
D&Aהקמת מתחמי עיצוב ומסחר
D&Aאוריין יזמים