הזוכים באות העיצוב 2017

שהצליחו השנה יותר מכולם לרגש ולחדש

לחצו כאן לפוסט המלא

חממה מעוצבת לקפה

עיצוב פנים / 9 אוגוסט / שלי גפן. צילום: יואב גורין

את ההשראה לעיצוב בית קפה שצמח במשתלה בישוב שילת, שאבה המעצבת רוני קרן, מהמשתלה עצמה ובית הקפה שעיצבה השתלב בצמחיה שלבלבה בה.

 

11731721_10153475375113103_8895250564174555531_o

 

בית הקפה "גרינהאוס קפה" שוכן בלב משתלה בישוב שילת. נוף המשתלה העוטף את חלל בית הקפה והאווירה הייחודית שלה, היו המוטיב החזותי שאליו התחברו מעצבי הפנים, הגדירו את הערכים מהם נגזרה הפרוגראמה לעיצוב המסעדה-בית קפה העתידי, שיפתח מחדש במרכז המסחרי החדש בישוב רעות. ערכים ומוטיבים חזותיים מהמשתלה תורגמו לאלמנטים אדריכליים.

 

11017164_10153475370393103_1908348316537483415_o

 

11061335_10153475382843103_7062704660511666517_o

 

כך, בשלב הראשון יוצרה מעטפת הומוגנית לחלל המשתרע על 160 מ"ר, כדי להעניק לו תחושה של חממה. החלל חופה בלוחות עץ ליבנה ועליהם דיגום ממוחשב של עלים בגדלים שונים, באמצעות טכנולוגית CNC. כחלק בלתי נפרד מהמעטפת, במטרה לשמור על ההומוגניות, תוכננו הדלתות המובילות מאזור הישיבה אל המטבח והשירותים מאותו עץ עם דיגום העלים. המדף העליון העוטף את החלל עשוי גם הוא מעץ בירץ' ועליו שורת עציצים עם צמחיה הנראים מתוך החלל ומחוצה לו.

 

11053598_10153475387113103_3111635645388513285_n

 

10995684_10153475385648103_7114851161931122048_n

 

המבואה לתאי השירותים הנחשפת ליושבי המסעדה דרך דוגמת העלים, מחופה באריחים דמויי בטון  בגודל 80/40, בהמשך לאריחים המחפים את רצפת החלל באזור הישיבה וזאת מתוך רצון לייצר מראה אחיד. במבואה מוקמה שוקת מרכזית, המשמשת לנטילת ידיים ומחלקת את מרחב המבואה לגברים ולנשים. תאי השירותים עצמם מחופים באריחים דמויי עץ בשלושה גוונים.

 

11221545_10153475364648103_6888155202578011226_o

 

באזור הישיבה מוקמה פרגולה מרחבית, שנועדה לייצר מסגרת יציבה למימד התנועה המתקבל מהופעתם הרפטטיבית של העלים על קירות מעטפת החלל. הפרגולה משווה לחלל תחושה אינטימית, מגדירה את איזור הישיבה במסעדה ומקשרת בין פנים לחוץ. העמודים המהווים את בסיס הפרגולה, מוקמו בהיקף המסעדה, כך שלא יגבילו את העמדת השולחנות וניתן יהיה לשנות את סדרם על פי צרכי המסעדה המשתנים.

 

11696364_10153475368308103_8657846844900044620_o

 

11698689_10153475366103103_8295637576397847311_n

 

בחלל מוקמו שלושה מערכי ישיבה שונים: ישיבת בר, ישיבה סביב אי וישיבה סביב שולחנות. הכל במטרה להקנות למקום אופי של מסעדה ולא רק של בית קפה, כאשר כל לקוח יכול לבחור את סוג ומערך הישיבה המתאים לו.

 

11745735_10153475363283103_1869661341766590817_n

 

הישיבה באי מאפשרת הצצה אל המתרחש במטבח, דרך חלון הוצאת מנות פנורמי הממוקם על גבי הקיר המקביל לחזית. מיקום האי בחלל בקרבת המטבח, נועד לתת תחושה של קירבה ונגישות ללב המסעדה.

 

11742805_10153475377248103_944233514787869414_n

 

גופי התאורה עוצבו ותוכננו במיוחד עבור הפרויקט. מעל אזורי הישיבה השונים נתלו גופי תאורה מעץ, בצורות גיאומטריות שונות, הצבועים חלקית ומעל הבר המרכזי מוקם ערסל ובתוכו כדורי תאורה מזכוכית חלבית ב- 3 גדלים שונים.

 

11753271_10153475381698103_2502030197196060424_n

 

11703279_10153475377608103_9019354138929159837_o

 

ארבעת הגוונים שנבחרו ללוות את הפרויקט, באים לביטוי בחלל – בגופי התאורה, בקיר המשושים המהווה רקע לבר המרכזי, בריהוט, בשוקת שבמבואת השירותים ובאלמנטים נוספים אחרים. הבחירה בגוונים הללו נעשתה מתוך מחשבה לשמור על הדומיננטיות של גוון הבירץ’ הנותן את הטון המרכזי בחלל.

 

11705792_10153475384188103_1317708189811901074_o

 

11754773_10153475364368103_8282048667068804539_o

 

"גרינהאוס קפה"
תכנון ועיצוב פנים – סטודיו רוני קרן
מעצבת אחראית – לינוי שושני
צילום – יואב גורין

 

 

 

SHARE LINKEDIN +GOOGLE TWITTER FACEBOOK

תגובות לכתבה

אין תגובות

D&Aזבוב על הקיר
D&Aאוריין הוצאה לאור
D&Aעיתון העיצוב המקוון
D&Aועידת ישראל לאדריכלות ועיצוב
D&Aהאקדמיה לעיצוב ואדריכלות
D&Aהמגזין הבינלאומי
D&Aהקמת מתחמי עיצוב ומסחר
D&Aאוריין יזמים