הזוכים באות העיצוב 2018

שהצליחו השנה יותר מכולם לרגש ולחדש

לחצו כאן לפוסט המלא

חלקת אלוהים הקטנה

עיצוב פנים / 25 מרץ / ענבר מנגד. צלם: טל ניסים

מעצבת הפנים ענבר מנגד מציגה בית שתכננה ביישוב קהילתי

 

IMG_1179_as_Smart_Object-1

 

הבית שתכננתי, נמצא ביישוב הקהילתי עדי והוא משתרע על פני 240 מ"ר. בעלי הבית התגוררו ביישוב בבית שכור, והתלבטו אם לבנות בית חדש או לרכוש בית קיים ולשפץ אותו. אחרי שהחליטו על האפשרות השנייה, פנו אלי לקבל חוות דעת עוד לפני הרכישה של הבית ולאחר שקנו אותו, התחלנו בתהליך שיפוץ מסיבי.
הבית יושב "בחלקת אלוהים קטנה", יער עבות של אלונים וצמחיית חורש טבעית. מצאתי שראוי לפתוח כמה שיותר פתחים לעבר כל הירוק הזה.

 

IMG_1158_as_Smart_Object-1

 

בקומת הכניסה הורדו מעט מחיצות, בעיקר כדי לרווח את המטבח וליצור מקום גדול לאי משמעותי שהדיירים דרשו.
נוצר חדר שינה חדש ונוסף בחלל שכבר היה קיים אך לא נוצל, נפתחה יציאה לגינה מהסלון עם דק תלוי המחבר את היציאה החדשה למרפסת הקיימת (היציאה הקודמת למרפסת הייתה דרך דלת קטנה ורגילה מפינת האוכל, לא יציאה מהסלון).

 

IMG_1127_as_Smart_Object-1

 

IMG_1099_as_Smart_Object-1

 

IMG_1091_as_Smart_Object-1

 

IMG_1076_as_Smart_Object-1

 

IMG_0929_as_Smart_Object-1

 

IMG_0850_as_Smart_Object-1

 

החלונות הקיימים היו מאלומיניום פשוט ולבן, המחולק לקוביות קטנות, דבר שחסם את כל הנוף, האלומיניום הוחלף לגוון כהה שיהווה מעין מסגרת לנוף הנשקף ולא יסתיר.

רוב החלונות הגיעו בזוגות ושלישיות של חלונות עם הפסקה של קיר ביניהם – הפכתי את כל החלונות לחלון אחד גדול, כדי לחשוף כמה שיותר ממה שקורה בחוץ.

 

IMG_1065_as_Smart_Object-1

 

IMG_1022_as_Smart_Object-1

 

IMG_0999_as_Smart_Object-1

 

IMG_0964_as_Smart_Object-1

 

IMG_0956_as_Smart_Object-1
החלפתי את כל התשתיות בבית (חשמל ואינסטלציה), אלומיניום, וסגרנו נישות מרובות שהיו קיימות על ידי ארונות ושידות המשמשים לאחסון.
בקומה השנייה נוצקה תיקרה במקום "גשר" שהיה מעל דלת הכניסה לבית, שם נוצרה פינת הספרייה והקריאה.
בסוויטת ההורים ירדו מחיצות רבות ובוטל חדר ארונות קטנטן על מנת להפוך את חדרון ההורים שהיה לחדר שינה גדול ומשמעותי, נוצרו בו חללי אחסון רבים וחדר הרחצה הצמוד הפך לחצי שקוף, מאור ומאוורר.

 

IMG_0906_as_Smart_Object-1

 

IMG_0888_as_Smart_Object-1

 

IMG_0870_as_Smart_Object-1

 

IMG_0938_as_Smart_Object-1

 

קומת כניסה

קומת כניסה

 

קומה ראשונה

קומה ראשונה

 

SHARE LINKEDIN +GOOGLE TWITTER FACEBOOK

תגובות לכתבה

  1. לאדריכל שטוען שהתכניות לא תואמות. בתור אחת שהכינה אותם התוכניות זהות לתמונות ברזולוציה של סנטימטרים. כדאי לבדוק את עצמך לפני תגובה כזו לא הוגנת. מיכל, אם תרצי לשאול כל דבר את מוזמנת ליצור איתי קשר. חפשי בגוגל ענבר מנגד ותגיעי אלי מהר.

  2. התבלבלתם? התכניות כלל לא תואמות לבית שבתמונות. חבר'ה תתעוררו...

  3. בית מקסים. חבל שאין קצת מידע על אנשי המקצוע והריהוט...

D&Aזבוב על הקיר
D&Aאוריין הוצאה לאור
D&Aעיתון העיצוב המקוון
D&Aועידת ישראל לאדריכלות ועיצוב
D&Aהאקדמיה לעיצוב ואדריכלות
D&Aהמגזין הבינלאומי
D&Aהקמת מתחמי עיצוב ומסחר
D&Aאוריין יזמים