הזוכים באות העיצוב 2017

שהצליחו השנה יותר מכולם לרגש ולחדש

לחצו כאן לפוסט המלא

בית הטרפז

עיצוב פנים / 26 אוגוסט / אדריכלות ועיצוב פנים: אדריכלית רונית טל. צילום: איתי סיקולסקי

הבית בעל קווים נקיים, שפה אדריכלית מדויקת וברורה, נקייה מקישוטים ובעלת נוכחות חזקה. שקיפות לצד צורניות אמיצה , מסה לצד קלות חומר, ניתוקים בין חומר לחומר.

 

P5000636
בית הטרפז הוא בית פרטי בהרחבה של מושב הנמצא במרכז הארץ, על מגרש בן 500 מטרים , שטח בנוי 275 מטר. בית ל-5 נפשות, מרתף בן 2 קומות, בריכה , חדר אורחים ויחידת הורים נפרדת מהילדים.

 

P5000614-HDR

 

P5000677-HDR

 

P5000686-HDR

 

P5000692-HDR
החזית הצפונית הפונה לכביש , לכאורה פשוטה, בוצעה מ-3 חומרים : זכוכית כהה , סרגלי אלומיניום דמוי עץ  וצבע. לאורך כל הדלת עד לקומה השנייה, נבחרו סרגלי אלומיניום במראה עץ המשמשים לכיסוי שני חלונות חדרי שינה, המחופים בתריס הנפתח כמעין סוכת מציל, המצל על חלון הזכוכית וכאשר התריס מוגף, עדיין יש מעבר  אור אוויר ואינטימיות נכונה. מימין לדלת הכניסה ישנו קיר מסך מזכוכית כהה, אשר לצידה נבנה קיר נטוי המתנשא לגובה של 2 קומות ,המתחבר  לתקרה ,חובק את החזית ויוצר צורה טרפזית מפתיעה. האתגר ההנדסי שהציבה המעצבת, דרש למעשה ניתוק מוחלט מרצפת הקומה הראשונה לקיר הנטוי, בכדי ליצור חלל כפול המשמש לגרם מדרגות. המדרגות בעלות אופי קליל , עשויות ברזל ועץ ,מדגישות את הקיר הנטוי ומתפתחות בהתאם לקיר הנטוי החולש לאורך 2 הקומות ועל ידי כך כל מדרגה מתקבלת ברוחב שונה מהאחרת.

 

P5000704-HDR

 

P5000736

 

P5000726
בכדי לקבל את הניתוק בתוך הבית, נדרש למקם קונסטרוקציית ברזל double T בגובה של 75 סנטימטרים, כדי לעגן את הקיר הנטוי אשר יצקו אותו בשני שלבים . השלב הראשון הוא קומת הכניסה ולאחר מכן קיבוע הרלסים ומעל יצקו את המשך הקיר הנטוי לקומה השנייה ועד הגג , שם זוהי נקודת החיבור בין הקיר לגג וכך נוצר החלל הכפול.  חלל זה הוא גם  המפריד בין אזור חדרי הילדים לסוויטת ההורים,  כדרישה הכרחית לבית המתפתח וגדל עם השנים. החלל הכפול יוצר את הליבה שכל הפונקציות הסובבות לו , מעבר לכך מדגיש את הסביבה ויוצר קשר עין בין קומת הכניסה לקומת החדרים. בחלל זה תלוי גוף תאורה שחור מחוטים דקיקים המתכתבים עם מדרגות הברזל ומסגרות האלומיניום  השחור בכל רחבי הבית.

 

P5000745

 

P5000752-HDR

 

P5000758-HDR

 

P5000772
סוויטת ההורים הפונה לצד הדרומי העורפי לכביש וצופה לשדה הירוק, מכילה מקלחת אשר חופתה באריחי גרנית פורצלן גדולים בגוון ברזל שחור . ישנו גם כיור שוקת זוגי, שעוצב ותוכנן משיש לבן המונח על ארון עץ אלון מעושן, בדומה לחזית הבית. בחדר השינה של הילדים עוצבו ותוכננו רהיטים בנגרות אשר נצבעה בלבן, בשילוב טקסטיל ופריטים בשחור לבן, על מנת לאפשר שינויים עתידיים. קומת הכניסה מבחוץ מאוד סטרילית ואטומה, אך ברגע שנפתחת דלת הבית , נפרש בפנינו הסלון הבריכה החצר והשדות ויוצרים תחושת מרחב וחופשיות עצומה ומעצימים את גודלו של הבית . הסלון ממוקם צמוד לקיר הנטוי שנראה מבחוץ מיד לאחר מדרגות המובילות לקומת החדרים , הרהיטים בגוונים כחול טורקיז ופליז, כהמשכיות לגווני העץ והאלומיניום השחור.

 

P5000782-HDR

 

P5000794-HDR

 

P5000800-HDR

 

P5000809-HDR

 

P5000824-HDR

 

P5000844

 

P5000846

 

P5000848

 

P5000850

 

P5000851

 

המטבח בגווני שחור לבן , שיש שחור עם גידים לבנים מחפים E באורך של 3.5 מטרים, אי תפעולי המשמש גם כשולחן אוכל יומיומי הממוקם בצורה פרונטלית לנוף. במקביל לאי – שורת ארונות גבוהים לבנים, המכילים בתוכם את כל מוצרי החשמל כגון מקרר , תנור, מיקרו ועוד . שטח אחסון עצום המנצל את גובה הבית. האלומיניום בסלון נבחר בגוון שחור והותאם בדיוק לקיר הנטוי ומחדד את הצורניות הלא סטנדרטית בשתי הקומות. החזית הדרומית בניגוד לחזית הצפונית, שקופה לחלוטין ומכניסה את החוץ פנימה . צורת הטרפז יוצאת מקו החלונות החיצוניים ומאוד פונקציונלית לתחזוקת הבית נגד שמש ישירה על החלונות וגשמים . צורה זו יוצרת כמעיין ״איילנר״ למסגרת הזכוכית.

SHARE LINKEDIN +GOOGLE TWITTER FACEBOOK

תגובות לכתבה

אין תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

D&Aזבוב על הקיר
D&Aאוריין הוצאה לאור
D&Aעיתון העיצוב המקוון
D&Aועידת ישראל לאדריכלות ועיצוב
D&Aהאקדמיה לעיצוב ואדריכלות
D&Aהמגזין הבינלאומי
D&Aהקמת מתחמי עיצוב ומסחר
D&Aאוריין יזמים