הזוכים באות העיצוב 2017

שהצליחו השנה יותר מכולם לרגש ולחדש

לחצו כאן לפוסט המלא
מעצב פנים ניצן הורוביץ, קרדיט צלם עודד סמדר (1)

מעבר לחוקי הזמן

המהפך הדרמטי שעבר הבית הוותיק ברמת השרון, הפתיע את בעליו. מבית רווי כוכים, גבהים ומבוכים, הוא הפך לעדכני, מואר ומשפחתי.   כשבחרו בני הזוג את הבית הפרטי הישן ברמת השרון, הם ביקשו ליצור עבורם ועבור בתם הצעירה, בית המשלב מארג של אסתטיקה,

SHAAR

קשר בלתי אמצעי

קונטרסט צבעוני דרמטי, תכנון רווי ניגודים ושילוב מושכל בין אטום ומסוגר לפתוח וחשוף לאור הטבעי ושמירה על קשר הדוק ובלתי אמצעי בין חללי הפנים והחוץ הם רק חלק ממאפייניו של הבית במושבה בשפלה שתוכנן על ידי האדריכלים הילה ודן ישראלביץ'.   יצירת

7P6C3926-HDR-1

משרד עורכי דין

משרד עורכי דין בתחום הנזיקין, ממוקם בקומה גבוהה, קרוב לרצועת החוף היפה של העיר נתניה. החלל שנועד למשרד מרגש: שטח של כ-140 מ"ר, משופע בחלונות גדולים, עם נוף אורבני לעיר ומבט לכיוון הים. המתכנננים בחרו בשימוש מקסימלי במחיצות זכוכית, שיאפשרו

fdtata

החלונות כאלמנטים דקורטיביים

שימוש נכון במינימליזם לא אמור לשדר בהכרח קור או ניכור, אלא לצמצם ככל האפשר את הרעשים הוויזואליים בחלל, לייצר שקט פנימי ולמקד את תשומת הלב במהות, בהוויה של המבנה, בחוויה שהחלל אמור לייצר.   האדריכלות המינימליסטית תבטל את כל הקישוטים מהחלל, תפשט

modern-house-design-carport-160517-952-03

הבית בתל-אביב, הארכיטקטים מדרום אפריקה

משרד אדריכלים דרום אפריקאי, השלים לאחרונה בניית בית חדש בפרברי תל אביב. בחזית הבית יש שביל אבן שמוביל לשער גדול ולכניסה למבקר, שמסתיר חלקית את הנוף של הבית. מאחורי השערים, השביל נפתח לחניון עם חניון בצד שמאל וחנית מבקרים מצד ימין. הליכה

Pano-0192-copy

דירה במגדל חדש בתל אביב, 2017

דירת 5 חדרים חדשה במגדל יוקרה חדש בתל אביב, לזוג  הורים אקדמאיים, אינטלקטואלים ובעלי קריירות מרתקות. למתכננים היה חשוב בראש ובראשונה ליצור תחושת מרחב בחלל.     הקונספט עיצובי משלב בתוכו 2 ניגודים - עיצוב מאופק וסולידי, המותאם לאופיים של הלקוחות, אך עדיין

1

משרדי חברת בנייה להתחדשות עירונית

עיצוב משרדי חברת הבנייה ביקש לשדר את הפוטנציאל הטמון באותם רחובות ובניינים הזקוקים לחידוש. החלל עצמו ייצג את המבנים המתיישנים והמעצבים תמכו בקירות, הגדילו פתחים, הנגישו מעברים והאירו חללים.     התכנון החל בחזית המבנה ובפתח הכניסה. המטרה הייתה להסב את תשומת הלב

a

היפוך הסכימה

דירת המגורים משתרעת על פני קומה שלמה, באחד ממגדלי היוקרה החדשים, לחוף ימה של תל אביב. היא צופה אל העיר במבט פנורמי מלא, ממקומה מעל מבנה הדולפינריום המתפורר והנטוש. טיול במרחביה כמוהו כטיול בעיר ממעוף ציפור - טיילת צ'ארלס קלור,

6

דירת סטודיו לרווק בנווה צדק 

דירה בת שני חדרים, בשטח של כ-60 מ”ר, שופצה מהיסוד ונפתחה לחלל אחד. הדירה הממוקמת בשולי נווה צדק, תוכננה עבור רווק, על ידי סטודיו 3322 - ברוידס אדריכלים. החלל נחשף בשיפוץ לשתי המרפסות משני צדיו, על ידי הרחבת הפתחים הקטנים שהיו במקור.

_DSC4703AAA

שער לחיים הטובים

בשפלת החוף, ניצב בית במבנה ארכיטקטוני מרשים ומפואר. הבית רחב הידיים, אותו תכננו צמד האדריכלים דן והילה ישראלביץ', כולל חדרי שינה גדולים ומרווחים וחללים ציבוריים בעיצוב מהודר ומוקפד. עם זאת, הדבר החשוב ביותר עבור בני הזוג וחמשת ילדיהם היה ליצור חצר

20170204_172354_HDR

בית

בית בשכונת מגורים קטנה ושקטה בשרון, מקרין פשטות ובא לומר שהוא בית, פשוט בית. לצד בית לדייריו, הוא גם בית לעבודות אמנות. הבית רחב המידות, משמש כמיקרוקוסמוס מגורים משפחתי, המחולק ל-3 קומות: קומת כניסה למפגשים משפחתיים ומארחים (מטבח ופינת אוכל, סלון

6

הספרייה האזורית במועצה האזורית מטה יהודה

במבנה ישן, ששימש בעבר כבית-ספר, שוכנים משרדי המועצה האזורית מטה יהודה. במרכז הקומפלקס, בחלל שתיפקד במקור כחדר האוכל של בית הספר, מוקמה ספרייה, אולם ברבות השנים היא הוזנחה והפכה ללא רלוונטית עבור תושבי המועצה (המהווה את המועצה האזורית הגדולה בארץ).

thumbs_03-studiofarris-exterior-large-jpg-770x0_q95

אורווה מהמאה ה-18 שהפכה למשרד ביתי

אורווה בלגית בת המאה ה-18, הוסבה למשרד ביתי, בידי סטודיו פריס הבלגי. המשרד אמור לשרת איש עסקים, המביא עבודה הביתה לעתים קרובות.     הרעיון המרכזי היה ליצור מקום שבו עבודה היא תענוג. "איכות החיים מאוד חשובה ולאדריכלות יש את הכח להשפיע עליה", אומרים האדריכלים

of_tlv1_05

דירה עם אמנות

 בני זוג עברו לדירה בעיר הגדולה. האישה, ציירת ופסלת ועובדה זו קבעה את מהלך התכנון של דירת מגוריהם, בה הוצגו יצירותיה.     כמו במרבית המגדלים הנבנים היום, גם בבניין זה נעשה שימוש בקירות מסך, נתון שמקשה על חלוקה פנימית מיטבית. זאת והעובדה שלדירה חזית

elton-john-house-17

הבית מלא האמנות של אלטון ג'ון בלוס אנג'לס

המוסיקאי ובן זוגו, מפיק מוסיקת הסרטים, David Furnish, ביקשו ליצור בית משפחתי נוח בבוורלי הילס, עבור המשפחה שלהם שהתרחבה     בני הזוג הם אספנים מתמצאים של אמנות עכשווית והבית שלהם, על גבעות בברלי הילס, משקיף אל נוף עוצר נשימה - מציג את האוסף שלהם. זהו

Page 1 of 512345
D&Aזבוב על הקיר
D&Aאוריין הוצאה לאור
D&Aעיתון העיצוב המקוון
D&Aועידת ישראל לאדריכלות ועיצוב
D&Aהאקדמיה לעיצוב ואדריכלות
D&Aהמגזין הבינלאומי
D&Aהקמת מתחמי עיצוב ומסחר
D&Aאוריין יזמים