הזוכים באות העיצוב 2017

שהצליחו השנה יותר מכולם לרגש ולחדש

לחצו כאן לפוסט המלא
于庆成美术馆8

ארכיטקטורה של ניגודים משלימים

ין ויאנג, לפי האמונה הסינית, הם ניגודים משלימים - כוחות מנוגדים אך למעשה מחוברים באופן בלתי ניתן להפרדה. זו הייתה נקודת המוצא בעיצוב Tianjin University Gallery, על ידי המשרד הסיני Zhanghua.     שבעה מבני חרס קשורים זה לזה סביב בניין האוניברסיטה בעיר

Cobra5+Lily+bar

מי זו קוברה לילי?

"מי זו קוברה לילי?" שואל שלט הניאון המהבהב, את האורחים הנכנסים למסעדה במתחם שינטאנדי הפופולרי של שנחאי. חשבנו שלעולם לא תשאלו. אבל יתכן שהמעצבת הסינית, Hannah Churchill, מסטודיו hcreates, לא באמת רוצה לגלות לכם, אלא פשוט לעצב מקום שניראה כאילו

1

הבר במרתף האבוד והנשכח מהמאה ה-18

במרחק זריקת אבן מן האזור הניאו גותי של וינה ורק שני רחובות מהדירה והמשרד (וכיום המוזיאון) של זיגמונד פרויד, נמצא krypt bar. למרות שאי אפשר היה למצוא לבר מיקום בולט יותר, הרי קיומו של המרחב התת-קרקעי שבו הוא נמצא, לא

2

תיאטרון Salsa Beckett Theater [Barcelona]

משרד האדריכלים Flores & Prats Architects השלימו פרויקט בן 6 שנים: שיקום בית תיאטרון ישן ברובע פובלנו, ברצלונה. הייעוד של הבניין המשוקם שנבנה בשנות ה-20 של המאה החולפת, נשאר תיאטרון ולמרות השיפוץ והחידוש המקיף, שנעשה באהבה רבה והמון סנטימנטים לעבר,

00sodaarchitects-blufish

הדג הכחול, הוא דווקא ורוד

מסעדת Blufish שנראית כמו מספר אגדות, נמצאת דווקא בקניון APM של בייג'ינג, סין. היא מדמה את העולם הפלאי שמתחת לים. העיצוב של SODA אדריכלים, נועד ליצור מקום דמיוני, שבו אפשר להרגיש כמו אקווריום פסטלי ענקי.     רשת בתקרה המעוקלת יוצרת אשליה של

1

בית על אי

הבית המשלב מגורים ומשרד, למשפחה הרגישה לסביבה, נבנה על מגרש גדול, הממוקם ליד החוף של אזור Migjorn הדרומי, באי Formentera. רוב המבנים על האי ניבנו בשנת 1763.והם השלימו את הנוף המרהיב שנשקף לבית זה.     הפרויקט מתמקד בדואליות - בין הכבד והאור,

1

חלון לים התיכון – בית בלבנון

אדריכלים: BLANKPAGE Architects מיקום: עמשית, לבנון שטח: 430 מ"ר צילום: Ieva Saudargaitė                                          

52a3df8ce8e44e90be000114_bosque-da-ribeira-anastasia-arquitetos__dsc7370

בית בתוך שמורת טבע, ברזיל

650 מ"ר, 4 מפלסים. אדריכלות: Anastasia Arquitetos.                                      

al-a-amanda-levete-architecture-bangkok-central-embassy-designboom-07

מרכז לולאה בבנקוק

משרדה של האדריכלית Amanda Levete מלונדון, AL_A, השלים בניית גורד שחקים מעורב בבנגקוק, בגני השגרירות הבריטית לשעבר, עורק מסחרי ראשי בעיר.     כ-140 אלף מ"ר ב-37 קומות, המגדל האסימטרי כולל מלון חמישה כוכבים, פארק הייאט ומרכז קניות בפודיום שמתחתיו. החזיתות לבושות עם 300,000

创想实验室_00001

צינורות מידע

צינורות גדולים, מדרגות לולייניות והדים של עידן המהפכה התעשייתית, מבטאים את הערכים של המעבדה לרעיונות, בשנחאי. המעצבים קיבלו השראה מיוחדת מהדמיון בין עידן המידע של ימינו לבין עידן הקיטור של העבר, בכוחם החתרני ובתרומתם לפיתוח עסקי העולם. כך, באמצעות אב

MAD_Huangshan_Mountain_Village_16_by_Fernando_Guerra

הררי בטון

 Huangshan Mountain Village בסין   עשרה בנייני מגורים יוצאי דופן, מדורגים, מגדלי מגורים עם קירות זכוכית בהשראת צורות סלע. וטרסות הנוף האזוריות הטיפוסיות לגידול מטעי התה, כיאה לנוף טבעי, אין שתי מרפסות בעלות צורה זהה. למעט כמה משטחי קיר סגורים, הנוף פנורמי

Kengo-Kuma-Coeda-House-Kawasumi-01

בית הענפים הקטנים

שמו של בית הקפה הזה Coeda House, עומד על צוק המשקיף על האוקיינוס השקט. הביתן האלגנטי תוכנן על ידי האדריכל היפני קנגו קאמה.     שם הפרויקט Coeda House הוא תרגום מיפנית של "בית הענפים הקטנים": לוחות ארז מרובעים נאספו לתוך מבנה דמוי

1

האדריכל היפני שיסדר לכם 7 קומות בדירה שלכם

רובנו חיים וגרים פחות או יותר באותו אופן, בבניין בצורת קופסה, עם מטבח בצד הזה וחדר השינה שלנו בצד אחר. אבל מדי פעם, בא אדריכל ומביא משהו מהפכני לחלוטין ואולי יפה. הבית היפני הזה, הוא אחד הפרויקטים האלה. בבניינים בני

Steven-Holl-Architects-Barts-Hospital-Maggie’s-Centre-ph-Iwan-Baan-11

בית חולים שמח, לונדון

בית חולים לונדוני התנהל בבניין אפרפר, כמו מזג האוויר הלונדוני ועתיק - משנת 1730. האדריכל האמריקאי סטיבן הול התבקש לבנות בו תוספת, עבור מרכז טיפולי לחולי סרטן, המארח גם את בני משפחותיהם. הוא העניק למבנה אינטרפטציה, צבעונית ושמחה, שונה לחלוטין

1

מפעל הסוכר שהפך לבית מלון בטבע

מפעל הסוכר הפך לבית מלון, המשלב עיצוב תעשייתי עם מודרני ונוף עוצר נשימה     מלון אליה יאנגשואו (Alilia Yangshuo), שוכן בין נופים דרמטיים של אזור Chinashuo, סין: נוף ירוק של נהרות מתפתלים, גבעות אבן המבצבצות כמו שיני ענק מתוך שטחי הצפה ירוקים.

Page 1 of 912345...
D&Aזבוב על הקיר
D&Aאוריין הוצאה לאור
D&Aעיתון העיצוב המקוון
D&Aועידת ישראל לאדריכלות ועיצוב
D&Aהאקדמיה לעיצוב ואדריכלות
D&Aהמגזין הבינלאומי
D&Aהקמת מתחמי עיצוב ומסחר
D&Aאוריין יזמים