הזוכים באות העיצוב 2018

שהצליחו השנה יותר מכולם לרגש ולחדש

לחצו כאן לפוסט המלא
Out-North023-withSKY

בניין מרכז המבקרים 'טבע-טק' רמת חובב

נופי מדבר צרובים, ממוסגרים מאחורי צינורות תעשייתיים ארוכים, ארובות מעשנות נמתחות אל השמיים. ההיברידיות הזו, בין הנוף הפרוע לבין התעשייה, בין הקדום לבין המתקדם, מקרבת אותנו לארכיטקטורה של עדה כרמי     השנים החולפות היטיבו עם האדריכלית, כלת פרס ישראל, עדה כרמי מלמד — לפחות

IMG_8049

בית לחייל הבודד, רמת גן

האגודה למען החייל ביקשה לבנות בניין, אשר ייתן לחיילים בודדים, למשך כל תקופת שירותם, מקום שיוכלו לקרוא לו "בית".     עיריית רמת גן הקצתה לתכנון הבניין לחייל הבודד מגרש בתוך פארק הירקון, בין שדרת אקליפטוסים לבין גינת "בית הצנחן", השוכן בסמוך. "בית הצנחן",

cdnassets.hw.net

הזוכה בתחרות לעיצוב מוזיאון גוגנהיים הלסינקי וגם, 25 ההגשות הכי מוזרות

השבוע הוכרז הזוכה המאושר בתחרות לעיצוב מוזיאון גוגנהיים הלסינקי העתידי וכולנו יודעים עתה איך יראו פניו של המוזיאון, שכל אחד משלוחותיו מהווה משק בכנפי ההיסטוריה של האדריכלות והתרבות בכלל ב -2 בדצמבר האחרון, ועדת ההיגוי של מוזיאון גוגנהיים חשפה שישה עיצובים, שנבחרו מתוך מבחר ענק של 1,715 הגשות לתחרות לעיצוב מוזיאון

DA1_6799

בית חלוד: בית הקורטן

המסגר אדם פרץ, מתמחה בעבודה בפלדת קורטן. הוא כל כך אוהב את החומר החלוד והגולמי, עד שבנה לעצמו בית מגורים מקורטן חלוד.         אדם פרץ (25), מסגר המתמחה בפלדת קורטן, מעיד על עצמו שהוא אוהב לחיות במרחב שלו, מה שנקרא - אוהב

IMG_049111

שימור מעונות קלור במכון ויצמן למדע

מבנה נטוש במכון וייצמן, הוכשר למעונות סטודנטים, עם תוספות בניה מעטות, שמירה על ערכי המבנה וצורתו המקורית על כל פרטיו.           עבר מבנה מעונות הסטודנטים על שם צ'רלס קלור, תוכנן על-ידי אדריכל אריה אלחנני, עבור מכון ויצמן למדע בשנת 1963 (את המבנה בנתה

IMG_510011

שימור בית רוזנצווייג, תל אביב-יפו

המבנה הוקם על-ידי יצחק רוזנצוויג, בשנים 1936-7, כחלק משכונת "אלישר-סלונים", בתכנונו של האדריכל יחיאל אברהמי. הבית נמצא ברחוב שלמה המלך 65, פינת רחוב מנדלסון ומוכרז לשימור בהגבלות מחמירות בתכנית השימור של תל אביב 2650 ב'.     הבית נבנה בסגנון הבניה הבינלאומי על

08_ShanghaiNaturalHistoryMuseum

מוזיאון הטבע החדש בשנחאי, סין

עם אוסף מרתק ומקיף של מעל 10,000 חפצים, כמו דינוזאורים, מפלצות במעמקי ים ומומיות משושלת מינג - מוזיאון הטבע החדש בשנחאי, שעוצב על ידי פרקינס + וויל, לוכד את המהות של הטבע.     המוזיאון הישן שהוקם בשנת 1920, באזור בורסת הכותנה בשנחאי,

V-House_011_pg

v house – וילה תל אביבית

 בית מגורים תל-אביבי, נטוע במרקם המקומי של העיר ומחבר אותה לים תיכוניות מודרנית   בית המגורים V שוכן באחת השכונות ההיסטוריות שהשתמרו בתל אביב. הקונספט העיצובי כלל תכנון מודרני של וילה ים תיכונית, עם קיר היסטורי משומר. בין הקיר ההיסטורי והבית, נוצר

house-in-sharon_12

פשטות צורנית – בית בשרון

חשיבות רבה ניתנה למתאר החיצוני של הבית ולנוכחותו השקטה והמאופקת בסביבה. חומרי הבית, הפשטות הצורנית וארגונו משרתים מטרה זו ונועדו לעזור לבית לעמוד במבחן הזמן. תנאי המגרש ובקשת הלקוח, אפשרו לתכנן בית שמרבית שטחו במפלס אחד. הבית תוכנן בשני צירים מרכזיים, המאגדים

kkarc_11_IMG_3087_resize

בית הספר הירוק "רקפות", קרית ביאליק

בית הספר רקפות בקריית ביאליק תוכנן בראייה כוללת לטובת יצירת סביבה לימודית המיטיבה עם תלמידי בית הספר, תוך צמצום הפגיעה בסביבה. בית הספר הוא חלק מחזון העיר להקים מרחב למידה אטרקטיבי ולהשקיע בחינוך דור העתיד להיות שגרירים סביבתיים.                 עקרונות התכנון ורוח

RMP_Harumi Residential Towers 01 (1)

מאייר השלים את הראשון ב-2 מגדלי HARUMI בטוקיו

במקום בולט, סמוך לאתר של הכפר האולימפי, השלים האדריכל זוכה פרס פריצקר ריצ'רד מאייר, את פרויקט המגורים הראשון שלו ביפן. מגדל המגורים הממוקם בטיילת החוף של מפרץ טוקיו, אמור להוות סוג של "סמן ימני" לתוכניותיה של היזמית מיצובישי, לייצר מסת

DSCN1615

Villa Necchi Campiglio, מילאנו

למבקרים במילאנו בימי תערוכת העיצוב הבינלאומית Salone del Mobile  ולמבקרים בתערוכת האקספו (Expo), אשר תפתח בתחילת מאי ותימשך עד סוף אוקטובר, מומלץ לבקר ב- Villa Necchi Campiglio - אשר נמצאת במרכז מילאנו, ברח מוצרט 14. וילה מרשימה משנות ה 30 של

PAPERNA_YANIV_048

הפרדוקסאליות של הבתים הלבנים

“הבתים הלבנים“, המהווים סמן אדריכלי לבניה הפרטית האיכותית ואנינת הטעם - מכילים שלושה פרדוקסים: כלפי האדריכלות הבינלאומית, כלפי החברה הישראלית וכלפי דייריהם           בתי מידות נבנו כבר החל מראשית הישוב היהודי. די להזכיר את בית שלוש בנווה צדק, בית לוין בשדרות רוטשילד, שניהם

IMG_6379_s

גן ילדים, גבעתיים – זוכה אות העיצוב 2015

הגישה הרווחת בתכנון גני ילדים היא לרב מתיילדת, בדמות מבנים בצבעי יסוד ובצורות גאומטריות בסיסיות. הגישה השניה, "חמורת הסבר", מתרגמת את התקינה הרבה למבנים אלה לחלונות חזרתיים ועיצוב "רציני" ו"חמור סבר". גן הילדים הממוקם בגבעתיים, אשר זכה השבוע באות העיצוב 2015,

regavim_kfs_a3_s

גן ילדים “הארובות”, כפר סבא

גני ילדים במדינת ישראל, מתוקצבים להקמה ע"י משרד החינוך בתקציבים נמוכים ביחס לעולם המערבי. רשויות מקומיות, הנדרשות להקים מספר רב של גני ילדים מדי שנה (לאור הריבוי הטבעי), נמנעות מלהשקיע מחשבה יתרה ולהוסיף תקציב ראוי להקמת מבנים אלה. לא כך

Page 5 of 7...34567
D&Aזבוב על הקיר
D&Aאוריין הוצאה לאור
D&Aעיתון העיצוב המקוון
D&Aועידת ישראל לאדריכלות ועיצוב
D&Aהאקדמיה לעיצוב ואדריכלות
D&Aהמגזין הבינלאומי
D&Aהקמת מתחמי עיצוב ומסחר
D&Aאוריין יזמים