הזוכים באות העיצוב 2018

שהצליחו השנה יותר מכולם לרגש ולחדש

לחצו כאן לפוסט המלא
Pieter_Bruegel_the_Elder_-_The_Tower_of_Babel_(Vienna)_-_Google_Art_Project_-_edited

מגאודי ועד חאדיד: הבניינים הטובים ביותר, שמעולם לא ניבנו

רשימת הפלאים הארכיטקטוניים בעולם, ממשיך לצמוח עם החדשות מדובאי והאמירויות, שם מבשרים על בניית גורד שחקים חדש ושונה בתכלית, שיקח ממגדל בורג 'ח'ליפה את התואר של הבניין הגבוה ביותר בעולם. אבל מה אם היה כבר בניין, שאמנם עדיין נותר בעילום שם, שכבר שבר שיא כלשהו, אם כי עדיין

B_P_016

בית הפנאי, מרכז תרבות וקהילה

"בית הפנאי" בנס ציונה הינו מבנה ציבור וקהילה, המהווה אבן שואבת למעגל גדול של תושבים שוחרי תרבות והרחבת אופקים ולכל מי שנפשו חפצה בחברה ותרבות. דגש ניתן בתכנונו לשילוב אוכלוסיית הגיל השלישי בו.     ראשיתו של הסיפור, הוא רצונו של ראש העיר

B_078

הפקולטה לפסיכולוגיה וכלכלה, המרכז הבינתחומי

החלקה עליו ניצב בניין הפקולטות לפסיכולוגיה ולכלכלה, צרה במיוחד ותחומה ממזרח ומדרום בעצי אקליפטוס. התכנון של המבנה, משקף עיסוק במספר סוגיות מפתח: המחויבות שלנו לארכיטקטורה ירוקה, הרצון לכונן מערכות יחסים דינאמיות וברורות בין המבנים לסביבתם והמחויבות לשלב בתוכם באופן הרמוני

LAGO_053

אולם אירועים בראשון לציון

סכמת מבנה פשוטה, מעטפת המפגישה בין בטון וזכוכית, חוזק ושבריריות, אטימות ושקיפות, קלילות וכובד. המחברים הפיזיים בין החומרים, השומרים על המתח וחוסר היכולת שלהם להיפגש - הם אלו המציירים בקווים דקים ומדויקים את קירות המעטפת, כמערכת המקיימת איזון מתוח בין

in_pic10_14093283914486

המעצב של נוף חיינו

"הבסיס של אדריכלות הנוף, זה ליצור מרחב ציבורי למגוון רחב של אנשים מתרבויות וצרכים מגוונים". אדריכל הנוף פרופסור גדעון שריג     הלקוח של שריג הוא האזרח הישראלי, מכל תרבות, דת, מין וגיל. כל מי שחי בארץ, נהנה והשתמש במרחב ציבורי שהוא תכנן עבורו:

img_2_1441805698_37ac19ee9c0a1d8515b8beb4b4ae5eda

OVER THE TOWN 1919

בניין בית ספר יסודי בתל האביב, כולל חזית מסך מחוררת, עם הדפס תמונה מציור של האמן יליד רוסיה מארק שאגאל - האדם שעל שמו נקרא בית הספר. משרד האדריכלים פריצקי & ליאני התבקשו להוסיף שתי קומות חדשות, לבית הספר הצרפתי

151229124429-architecture-photography-iwan-baan-2-super-169

צלמי האדריכלות כיום מצלמים גם אנשים

מ-Stonehenge הקדמון באנגליה, מארמונות מלוכה ועד לגורדי השחקים שמגדירים את קו הרקיע של העיר המודרנית, בניין יכול לתמצת תקופות. צילום אדריכלי מתרגם את התחכום של הארכיטקטורה לממדים קריאים ומובנים של כל היבטיו החברתיים, פוליטיים ותרבותיים.   "כל אדריכל גדול הוא בהכרח משורר גדול",

portada_Geotectura-Shenkar-Photographer-Lior_Avitan-01_copy

גלריית זכוכית במעבדת המדיה כדר

מעבדת המדיה החדשנית ע"ש כדר מיכל ואברהם תוכננה על ידי אדריכל יוסי קורי עבור מכללת שנקר, בתוך מבנה בן למעלה מתשעים שנים. הפרויקט מכיל מעבדות וסדנאות רבות, כחלק מתכנון של רטרופיט ותוספות, אך האלמנט המרכזי הנו מבנה מרחף מפלדה ומזכוכית,

Friedhofsueberdachung-12

סככת התכנסות אבלים

סככת האבלים פשוטה למראה, אך טעונה בסמליות רבה. היא חוסה על עצים כפי שהיו פעם בפרדס באתר של הישוב, אחד שעדיין חי והשאר דוממים ומספידה גם את העלמם. פלטת הקירוי עולה מעלה ומטה, כמו האדם אשר בא מהעפר ואל העפר

in_pic8_13465177524316

הבית ש(לא) ידע לגדול מבפנים

הצפת סוגיות הנוגעות לדיור בר השגה אל ראש סדר היום הציבורי, היתה כבר בשנות החמישים. אחד מהפתרונות סיפק פרויקט ייחודי שנבנה באור יהודה, בשנות ה 70.   דומה כאילו לא היה כאן כזה קיץ: צעירים שמפגינים בהמוניהם מול משרדי הממשלה, ברחובות ובכיכרות;

בית-ספר-בלפור_מזאה-13_תכנון--יואב-מסר-אדריכלים_1

בית מגן דוד אדום, בי"ס בלפור

המבנה הראשון של מגן דוד אדום בתל אביב, הנטוש בחלקו, התאחד עם בי"ס בלפור השכן לו והוסב בשימושו בכדי להרחיב את כמות כיתות הלימוד ואת השרות לקהילה, תוך שימור איכויותיו האדריכליות ההיסטוריות. תוך שיתוף הציבור, הוגדרו גם שימושי הגינה הציבורית

20150630_DSC01815 1

מרכז מחקר לאומי לרפואה, מכון ויצמן, רחובות

המכון הקנדי לאנרגיה ולמחקר שימושי ("מגדל השמש") תוכנן על־ידי האדריכל משה הראל בשיתוף עם האמן דני קרוון בשנת 1988. בסוף שנת 2013 הקים מכון ויצמן את מרכז המחקר הלאומי לרפואה מותאמת אישית ומשרד מושלי־אלדר אדריכלים הוזמן לתכנן את התאמת המבנה

Khouse30

בית בשרון

הבית טובל בטבע והמאפיין החזותי הבולט ביותר שלו, הוא שילובו בו. את הצמחייה הטבעית, שהייתה קיימת במגרש עוד בטרם בניית הבית, עיבו והוסיפו לה צמחייה מקומית כגון זיתים, אלונים, תאנים וכדומה.     זוג לקוחות ביקש בית פסטורלי, שיבנה על מגרש בעל שטח מישורי

Shipping-Container-Terminal_office-building_Potash-Architects_dezeen_784_5

מנהלת מסוף מכולות, נמל אשדוד

בתכנון מבנה משרדי המנהלת בנמל, ביקשו האדריכלים להוסיף הומור וקלילות למבנה, על מנת לציין את המבנה כנקודת יחוס דומיננטית בתוך הסביבה האחידה בה הוא ממוקם וכן להדגיש את פונקציית הפנאי לה הוא מיועד.        מבנה המשרדים של המנהלת בנמל אשדוד, תוכנן ובוצע במהלך השנים

TREE_HOUSE_IMJ_003

רחבת הכניסה של אגף הנוער, מוזיאון ישראל ירושלים

רחבת הכניסה של אגף הנוער במוזיאון ישראל בירושלים מיועדת לילדים ונוער, אך גם למלווים מבוגרים, אנשי חינוך וכל קבוצת אנשים המקבלת הדרכה במוזיאון. המטרה בארגונה ועיצובה מחדש של הרחבה הינה לתת מענה לכל אוכלוסייה באשר היא, אך בעיקר להעניק חוויה

Page 4 of 7...23456...
D&Aזבוב על הקיר
D&Aאוריין הוצאה לאור
D&Aעיתון העיצוב המקוון
D&Aועידת ישראל לאדריכלות ועיצוב
D&Aהאקדמיה לעיצוב ואדריכלות
D&Aהמגזין הבינלאומי
D&Aהקמת מתחמי עיצוב ומסחר
D&Aאוריין יזמים