הזוכים באות העיצוב 2018

שהצליחו השנה יותר מכולם לרגש ולחדש

לחצו כאן לפוסט המלא

הבניין הירוק

אדריכלות / 22 נובמבר / צילום: רמי זרנגר, סיון פרג'

שיכון ובינוי נושאת על דיגלה את עקרונות הקיימות בתחום הבנייה והתשתיות בישראל, כך גם ביתה באיירפורט סיטי, אשר תוכנן בהתאם לשיטת המדידה האמריקאית לבניינים ירוקים, המוכרת ברחבי העולם – LEED – LEADERSHIP IN ENERGY & ENVIRONMENTAL DESIGN. זהו הבניין השלישי בישראל הזוכה בהסמכה במדרג GOLD והראשון בארץ לזכות בהסמכה של LEED עבור תכנון ובניית פנים המבנה.

הבניין תוכנן על פי עקרונות הקיימות, תוך התחשבות באיכות חיי העובדים ובהתאם לדרישות התקנים להפחתת השפעות שליליות על הסביבה: בכל אגף מותקנים פחים להפרדת פסולת ומוקדש מקום לאיסוף נייר למחזור וכן סוללות ישנות ותרופות שפג תוקפן. בנוסף – נעשה שימוש בגזים ירוקים במערכת המיזוג. השטיחים מיוחדים למניעת הצטברות אבק. פינות העישון מרוחקות לפחות 8 מטר מהדלתות. מחיצות הזכוכית של קירות החדרים מצופים בחומר מיוחד המונע אחיזת אבק וחלקיקים וכן, מפחית ניקוי ומונע את הצורך בשימוש בכימיקלים.

 

IMG_8857-'_____-_____________ _____ ______ ____ ____ ____ (2)

חסכון במים: 54% חיסכון במים ביחס לצריכה המקובלת בבניינים בארץ, הודות למספר יישומים: שימוש בחסכמים (מווסתי זרימה) בכל הברזים בבניין, כולל במקלחות. שיטת הניקוי של המשרדים הינה ללא מים וישנו חיסכון של כ-90% בכביסת סמרטוטים לניקיון. הברזים מבוקרים אלקטרונית. הניאגרות דו כמותיות. נעשה איסוף מי עיבוי ממזגנים להשקיה: 550 מ"ק לשנה. הותקנו רק משתנות waterless. מערכות השקיית הגינון חדשות ויעילות.
חיסכון באנרגיה: מעל 90% מהציוד החשמלי הינו בעל תקן ENERGYSTAR. נעשה שימוש בשרתים "מנוהלי אנרגיה". בקרת האקלים חסכונית תוך שמירה על רווחת העובדים: יותר מ-50% מהעובדים נגישים לתרמוסטט וכל השאר במרחק של פחות מ-7 מ' מחלון נפתח. מפסקי נוכחות במשרדים וחדרי ישיבות כבים באם למעלה מ-30 דקות אין תנועה בחדר. הותקנו מונים שמספקים בקרה על נתוני מיזוג אוויר און-ליין.
חומרי בנייה: נבחרו חומרי גמר ממוחזרים ומקומיים במידת האפשר וכן חומרי צבע ודבק ירוקים. 80% מפסולת הבניין שנוצרה בתהליך השיפוץ הועברה למיחזור. 12% מהחומרים יוצרו בישראל. 78% מחומרי העץ – ממקורות מאושרים לכריתה. לא נעשה שימוש בחומרים מזיקים לאדם.
הקיר הירוק: הינו אלמנט שמגדיל את שטחי הגינון ויכול לשמש גם כאלמנט מבודד בקיר חיצוני. הוא אלמנט עיצוב נצפה שמייצג את החברה ואת התפישה הירוקה של הבנייה, המהווה חלק מתפישת הקיימות בכללותה. בקיר נעשה שימוש בצמחיה ארץ ישראלית חסכונית במים. שטח גינון כולל – 763 מ"ר. שטח קיר ירוק – 80 מ"ר.
החניון ירוק והתחבורה ירוקה: למבנה חניה תת-קרקעית, בנוסף לחנייה עילית, שכוללת מספר חניות גדול ממספר החניות העיליות, זאת כחלק מתפישת הניצול המרבי של הקרקע. בחניון הותקנה תאורה יעילה וחסכונית. החניון כולל גם מקומות חניה שמורים לרכבי CARPOOL וגם מקום שמור לרוכבי אופניים, שלנוחיותם הותקנו גם מקלחות בקומת הכניסה. יש תחבורה ציבורית לבניין – רכבת לנתב"ג ומשם שאטל קבוע של  איירפורט סיטי.
מרכז מבקרים: שהוקם בבניין, משקף בצורתו ובתכניו עבר ועתיד: את החוט המקשר בין ההיסטוריה של חברות הקבוצה, לבין חזונה לפעול למען הדורות הבאים. הגלריה עושה שימוש ביישומים אינטראקטיביים חווייתיים, תוך שמירה על עקרונות הקיימות והבנייה הירוקה. (עיצוב הגלריה: אדריכל עמית נמליך).

 

בנין_ירוק_רמי_זרנגר_(19)

SHARE LINKEDIN +GOOGLE TWITTER FACEBOOK

תגובות לכתבה

אין תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

D&Aזבוב על הקיר
D&Aאוריין הוצאה לאור
D&Aעיתון העיצוב המקוון
D&Aועידת ישראל לאדריכלות ועיצוב
D&Aהאקדמיה לעיצוב ואדריכלות
D&Aהמגזין הבינלאומי
D&Aהקמת מתחמי עיצוב ומסחר
D&Aאוריין יזמים