הזוכים באות העיצוב 2017

שהצליחו השנה יותר מכולם לרגש ולחדש

לחצו כאן לפוסט המלא

הבית מול הים

אדריכלות / 25 אוגוסט / אדריכלות ועיצוב פנים: אורלי שרם אדריכלות. צילום: עמית גרון

במגרש הממוקם בנוף פתוח מערבה כלפי הים והשקיעה, עם גישה לחוף ולדיונות הסובבות, משפחה בת 6 נפשות, ביקשה בית שייטמע בסביבתו.  כזה שהמפגש בינו ובין הדיונות הסובבות, יהיה בלתי אמצעי וישאיר את הבמה לנוף הייחודי.

 

2

החלקה, שצורתה טרפז, הציבה אתגר: חזית הרחוב צרה ומצומצמת ממזרח, בעוד החזית המערבית רחבה ופתוחה.
רעיון הטמעת המבנה בסביבתו, בא לידי ביטוי בקו האופקי הנמוך של המבנה. החזית הפונה מזרחה לרחוב צרה ומבונה. כלפי מערב המבנה משתנה, מתרחב, עוטף את הדיונה ונפתח מערבה.
התכנית מושתתת על סכמה בצורת T המפגישה שני אגפים: ציבורי ופרטי. חלל המשפחה ממוקם בחיבור בין אגפי המבנה.

 

3
חזית הרחוב הצנועה מגלה מבט ראשון ומסקרן על המבנה. ההליכה אל עבר הבית, מוגדרת על-ידי קיר מאסיבי עשוי צפחה-כחולה כהה ובגימור מחורץ גס. הקיר הכהה הניצב אל מול גוון השמיים הכחול והדיונות, מסמן את הנתיב אל דלת הכניסה.
תנועה זו אל עבר המבנה, מתמצה באזור הכניסה: דלת ציר (PIVOT) עשויה משטח פלדה צבועה ברוחב 2.5 מטר מקורה במצחייה דקיקה מאותו החומר.
חלל הכניסה ממוקם באגף הציבורי. האגף נמתח מצפון לדרום, מפנה חזית פתוחה מערבה אל עבר הים ומכיל את השימושים המשותפים: כניסה, סלון, פינת אוכל ומטבח.

 

4

 

5

 

6

 

7

 

8
האגף הניצב לו, נמתח ממזרח למערב ומכיל את השימושים הפרטיים: חדרי שינה, עבודה ורחצה. אגף זה סגור ביחס לקודם ומאופיין במסה מחוררת חלונות.
במחבר בין שני האגפים ממוקם חלל המשפחה: מנותק ממזרח ומערב בפתחים המאפשרים מבט חוצה אל הגן. מצפון תחום חלל זה בקיר מרחף מעל אח מרכזי פתוח מכל עבריו, מהווה את לב התכנית והבית, מגדיר את חלל המשפחה ומחבר אותו לאגף המשותף.
מעבר לחזית האגף הציבורי הפתוחה מערבה משתרע הגן, מושפע ושואב השראה מהדיונות הסובבות אותו: צמחייה עמידה ומקומית נטמעת בנוף החולות הסובב. הבריכה מעוצבת כשלולית מלבנית, במישור הקרקע, קו ההשקה בין המים והגן כמעט ואינו מורגש.
פלטת החומרים שנבחרה לפרויקט מצומצמת, מושקטת ומשאירה את העניין בסביבת המבנה. קירות ומשטחים מחופי טיח לבן בהם נפערים חלונות החדרים. הלובן מופרע רק על-ידי הקיר מחופה האבן ומשטחי הפלדה המסמנים את מהלך הכניסה האופקי.
גם  חללי הפנים מאופיינים בחומריות מינימאלית ושקטה: ריצוף בלוחות אלון בהיר, קירות מחופי טיח לבן.

 

9

 

10

 

11

 

12

 

14

 

15

 

16

 

17

 

18

 

19

 

20

 

House_YS_plan_mail

 

 

SHARE LINKEDIN +GOOGLE TWITTER FACEBOOK

תגובות לכתבה

אין תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

D&Aזבוב על הקיר
D&Aאוריין הוצאה לאור
D&Aעיתון העיצוב המקוון
D&Aועידת ישראל לאדריכלות ועיצוב
D&Aהאקדמיה לעיצוב ואדריכלות
D&Aהמגזין הבינלאומי
D&Aהקמת מתחמי עיצוב ומסחר
D&Aאוריין יזמים