הזוכים באות העיצוב 2017

שהצליחו השנה יותר מכולם לרגש ולחדש

לחצו כאן לפוסט המלא

בית הפנאי, מרכז תרבות וקהילה

אדריכלות / 27 פברואר / רוזן ליננברג אדריכלים. צילום: עמית גרון

"בית הפנאי" בנס ציונה הינו מבנה ציבור וקהילה, המהווה אבן שואבת למעגל גדול של תושבים שוחרי תרבות והרחבת אופקים ולכל מי שנפשו חפצה בחברה ותרבות. דגש ניתן בתכנונו לשילוב אוכלוסיית הגיל השלישי בו.

 

B_P_002

 

ראשיתו של הסיפור, הוא רצונו של ראש העיר להקים מבנה קהילתי שישרת את אוכלוסיית הגיל השלישי של נס ציונה. בשיתוף אגף ההנדסה ומחלקת הרווחה, נוצקו בפרוגרמה תכנים המיוחדים למבנה.
כמשרד אדריכלים העוסק רבות בתכנון ובגיבוש פרוגרמות לאוכלוסיית הגיל השלישי, הוצב בפנינו רף גבוה, כמותו טרם התמודדנו. המבנה שואב השראתו מן הנופים הישנים והקסומים של נס ציונה – חורשות האיקליפטוס, הפרדסים ובוסתני הפרי, גבעות הכורכר והנופים הנרחבים של המושבה לשעבר. המבנה תוכנן בתוך חורשת איקליפטוס לשימור, וניבנה ממש בינות העצים. הוא ממוקם בלב שכונת מגורים ונושק לקריית החינוך הגדולה של העיר.

 

B_P_003

 

B_P_009

 

B_P_015

 

כל אלו, היוו עבורנו אתגר לביסוס וחיזוק האינטראקציות הבין-גיליות. מיקום המבנה והפרוגראמה החדשנית, הובילו אותנו ליצירת פעילויות עשירות ומגוונות, הכוללות הרצאות ומופעים, חוגי תנועה ומחול, צילום ובישול ועוד. בימים אלו אנו משלבים במבנה את הגלריה העירונית לאומנויות יפות.
המבנה, הבנוי בקומה אחת, פתוח לסביבתו, כל זאת על מנת להוות מקום מזמין ואטרקטיבי, החושף את פעילויותיו לסביבתו הקרובה. חלל מרכזי גדול שקוף לחלוטין, משמש כמבואה המחברת בין כלל חלקי המבנה. המבואה מורכבת מחלל ישיבה המשולב בספריה, גלריה לאומנות וקפטריה, ומהווה את ליבת הבניין.
המבואה מחברת בין האגפים השונים – אגף חדרי הפעילות. אולם הרצאות ומופעים. אגף אדמיניסטרטיבי.

 

B_P_018

 

B_P_024

 

B_P_026

 

B_P_027

 

המבנה "חובק" חצר פנימית שכונתית, המגדירה את הכניסה אליו, ויוצרת מקום מפגש המשלב פעילויות ומפגשים של אוכלוסיות רב גילאיות ברב ימות השנה. חשוב היה לנו להדגיש בכל מקום בבניין, את הקשר הייחודי בין פנים לחוץ והחיבור למורשת המקומית. מכל חדר ניתן לצפות הן בעצי האיקליפטוס הנושקים לבניין והן בבוסתני הפרי המקיפים אותו.

 

B_P_029

 

B_P_030

 

B_P_040

 

B_P_042

 

B_P_044

 

B_P_047

 

B_P_048

 

B_P_050

 

B_P_051

 

גם לאולם המופעים, חלל סגור מטבעו, יצרנו ערוגה פנימית בה שתלנו עצי אשכולית, המהווים אזכור סמלי לפרדסים הרבים שהיוו בעבר את אחד מסמלי העיר. "קריית התרבות", בניהולו של מר צחי ברוורמן, הרחיבה את מגוון הפעילויות במקום והפכה אותו מלבד ל"קתדרה מקומית", גם למרכז של עיצוב ופנאי, קורסים והרצאות, סדנאות בישול אומנות ויצירה, מופעים, תנועה ומחול.

 

IMG_6469

 

IMG_6476

 

IMG_6501

 

אדריכלות ועיצוב פנים – רוזן ליננברג אדריכלים
עיצוב תאורה – רוזן ליננברג אדריכלים
קבלן – ח.מיתר
תכנון נוף – אדריכל דודו גת
ניהול פרוייקט – מנשה מוסקוביץ
פיטלסון, שילה, יעקובסון
מזמין העבודה – עיריית נס ציונה. אגף הנדסה, מחלקת הרווחה וקריית התרבות
קונסטרוקציה – אלכס כצמן
סה"כ שטח בנוי – 1500 מ"ר
תכנון – 2013
הקמה – 2015

SHARE LINKEDIN +GOOGLE TWITTER FACEBOOK

תגובות לכתבה

אין תגובות

D&Aזבוב על הקיר
D&Aאוריין הוצאה לאור
D&Aעיתון העיצוב המקוון
D&Aועידת ישראל לאדריכלות ועיצוב
D&Aהאקדמיה לעיצוב ואדריכלות
D&Aהמגזין הבינלאומי
D&Aהקמת מתחמי עיצוב ומסחר
D&Aאוריין יזמים