הזוכים באות העיצוב 2018

שהצליחו השנה יותר מכולם לרגש ולחדש

לחצו כאן לפוסט המלא
_DSC5846AAA copy

מרכז ספורט נופי ים, תל אביב

מרכז הספורט בשכונת נופי ים, תוכנן כמבנה ציבור רבגוני, המשמש את הקהילה המתגבשת במקום.     המרכז ממוקם על שפת כיכר הצופה מערבה אל הים. צורתו הגלילית של המבנה, שקיבלה את השראתה מהאנגרים למטוסים והצבתו לכיוון צפון-מערב, מייצרת ציר מבט החודר דרך הבניין

DCIM100MEDIADJI_0507.JPG

מרכז תרבות למיעוט אתני בסין

במרכז מחוז Guizhou Province שבסין, נבנה מרכז תרבות לאחת מקבוצות המיעוטים האתניים בסין - Shui. למרות היותם מעטים, אנשיהם עדיין שומרים על שפתם, יחד עם מערכת האותיות הייחודית שלהם, בת 400 פיקטוגרמות. מטרת האדריכלים West-Line Studio, הייתה לתרגם את הטקסים העתיקים

Untitled_Panorama19

קניון ראשונים, ראשון-לציון

במדינה משופעת בקניונים, שלעתים נדמית כעושה את דרכה למציאות של "קניון פר קפיטה", קניון עזריאלי ראשונים הוא ללא ספק לא "עוד" קניון - לא במיקומו הייחודי ולא בקונספט האדריכלי שעמד בבסיס תכנונו.     הפרויקט, שנחנך במרץ אשתקד ותוכנן על-ידי משרד מן-שנער אדריכלים,

sg3

בית בזרועות פתוחות לגינה

בית מגורים שמוקם על מגרש פינתי, באופן שיחבוק את הגינה בין שתי זרועותיו, זיכה את מתכנניו ברוידס אדריכלים, באות העיצוב הישראלי 2018 במפלס הקרקע תוכננו חדר ההורים המוצנע על ידי קיר בטון חשוף ואזור המגורים הפתוח לנוף הגינה. במפלס המרתף גרים

Beverly Hills House

בית בבברלי הילס, ארה"ב

הבית בבברלי הילס, ארה"ב, משחק יפה בין האינטימי להפתחות לטבע: בית Oak Pass, ניצב במרומו של אתר בן 3.5 דונם, על רכס עם נוף פנורמי. מסביבו נטועים מעל 130 עצי אלון מוגנים.   המרחבים הציבוריים ממוקמים מעל חדרי השינה, קבורים בגבעה ומוגנים

DA 1

בית בנוה מונוסון

הורים ושלושה ילדים בגיל העשרה, הזמינו עבודת תכנון בית על מגרש, אשר בדרך המקרה, עליו עמד בעבר ביתם של סבו וסבתו ז"ל, של אותו אדריכל.  את עבודת התכנון המחודשת, עשה האדריכל, תוך שמלווים אותו זיכרונות ילדות נעימים.     בעבר על המגרש בן

Foro-Boca_Rojkind-Arquitectos-c-Iker-Gil-1024x683

Foro Boca

משרד האדריכלות המקסיקני Rojkind Arquitectos, תכנן את יצירת הבטון הענקית והעוצמתית הזו, המשמש כבית תרבות והיכל קונצרטים, לאוכלוסייה המקומית הענייה בעיקרה, בחוף Veracruz במקסיקו - Foro Boca.     המבנה עוצב בהשראת אבנים הנמצאות בשובר הגלים הסמוך, והוא מורכב משורה של מבני בטון

30167417_1095035583968587_7806520107806105080_o

בסיאול אוהבים הולכי רגל יותר ממכוניות

משרד האדריכלים ההולנדי MVRDV, הסב כביש מהיר במרכז סיאול - לגן ציבורי, הפרויקט מאתגר את ההיררכיות הקיימות של העיר בין המכונית להולכי רגל. הפרויקט Seoullo 7017 (תרגום המילה "רחוב" בקוריאנית), אופייני להשקעה המתמשכת של העיר במרחב ציבורי פתוח ואת ההעדפה

1

האתר הבינלאומי הקנדי להנצחת השואה

עד שנת 2017, קנדה היתה המדינה היחידה, שלקחה חלק במלחמת העולם השנייה, ללא אנדרטה לזכר השואה בבירתה. כל זה השתנה עם השלמת האנדרטה הלאומית לזכר השואה באוטאווה, שעוצבה על ידי המומחה המוביל בעולם בעיצוב של אתרי הנצחה ומוזיאונים של ימינו,

40_Tianjin_Library_©Ossip

הספרייה הציבורית The Binhai New Area Library בעיר טיאנג'ין, בסין

האדריכלים ההולנדים MVRDV, יוצרים מרחב ציבורי שמתפקד לא רק כספריה, אלא גם כמרכז חינוכי ומקום מפגש קהילתי. טיאנג'ין הוא עיר נמל בצפון מזרח סין, לא הרחק מבייג'ינג. כיוון שכמו ערים סיניות רבות, גם העיר הזו נמצאת בצמיחה מהירה, תוכנן אזור תרבותי

2._Snøhetta_expansion_of_the_new_SFMOMA__2016__photo_©_Henrik_Kam__courtesy_SFMOMA

מה קורה כששני אדריכלים ידועים רוקדים טנגו?

קמפוס ון-ליר החדש שתכננה ברכה חיוטין, במתחם בירושלים לצד המבנים האייקונים שתכננו אושיות כשמעון פובזנר ודוד רזניק - מציב אתגר: מה קורה כאשר משרד אדריכלים מוביל, מוזמן ליצור הרחבה למבנה של אדריכל נודע, מבנה שהצליח להיות אייקון אדריכלי, המשפיע על

kimmel-eshkolot-memorial-hall-israel-fallen-mount-herzl-jerusalem-designboom-1800

אתר ההנצחה שתכננו קימל אשכולות בהר הרצל, בנוי כמשפך לבנים לתוך הקרקע

קימל אשכולות אדריכלים, השלימו עתה בניית אתר אזכרה, המנציחה את חללי הארץ. האתר ממוקם על הר הרצל בירושלים, הוא מבנה מלבני דמוי משפך שנפתח לשמים, מציף את החלל באור טבעי.     האנדרטה כוללת "קיר שמות" מתמשך של 250 מטר, המשתרע סביב מבנה

╫₧╫ס╫ר ╫₧╫פ╫¿╫ק╫ץ╫ס ╫£╫¢╫ש╫ץ╫ץ╫ƒ ╫¢╫á╫ש╫í╫פ ╫¿╫נ╫⌐╫ש╫¬

מסגד אלדה'ר, אום אלפחם

שכונת אלד'הר בצדה המערבי צפוני של העיר אום אלפחם, מהווה דוגמא להתחדשות עירונית והרחבה לעיר. עם התפתחותה, עלה הצורך על ידי תושבי השכונה להקמת מבנה שיחבר ביניהם ויהדק את הקשרים, במיוחד לאור העובדה כי השכונה מהווה מקום המחבר אנשים מרקעים

אדריכל_צבי_גרש,_קרדיט_עמית_גירון_(2)

בין הנסתר לגלוי

המשפחה המונה ארבע נפשות, זוג ושני ילדים, חזרה לאחר שהות ממושכת בבלגיה ובנתה ברמת השרון בית נאה, במשחק של נסתר וגלוי, חוץ ופנים, מואר ומוצל.     הבית, המתפרש על פני 450 מ"ר בשטח מגרש של כחצי דונם, מרהיב ביופיו, הודות לכמה גורמים

בנין_ירוק_רמי_זרנגר_(3)

הבניין הירוק

שיכון ובינוי נושאת על דיגלה את עקרונות הקיימות בתחום הבנייה והתשתיות בישראל, כך גם ביתה באיירפורט סיטי, אשר תוכנן בהתאם לשיטת המדידה האמריקאית לבניינים ירוקים, המוכרת ברחבי העולם – LEED - LEADERSHIP IN ENERGY & ENVIRONMENTAL DESIGN. זהו הבניין השלישי

Page 1 of 612345...
D&Aזבוב על הקיר
D&Aאוריין הוצאה לאור
D&Aעיתון העיצוב המקוון
D&Aועידת ישראל לאדריכלות ועיצוב
D&Aהאקדמיה לעיצוב ואדריכלות
D&Aהמגזין הבינלאומי
D&Aהקמת מתחמי עיצוב ומסחר
D&Aאוריין יזמים